fredag 15 mars 2013

Mål 2013

Lagt upp lite mål med hästarna för 2013! Sen beror det ju helt på vad hästarna har för dagsform och jag kommer inte ställa högre krav än vad dom klarar av, utan vi tar oss framåt sakta men säkert.

Men för Sagaros del kommer det bli nu under våren mycket stärkande arbete, mycket fokus på att bygga upp muskler och flåset, då han har gått och haft en ganska halv lugn vinter och han kommer få en lugn vecka eller två nu. Senare mot tidig sommar kommer mycket fokus ligga på galopp arbete, stärka den mer och mycket träning på höger galoppen då den är ganska svår för honom. I sommar kommer vi köra på för fullt, och det bästa med sommaren är att man kan bada med hästarna i sjön, jäkligt roligt och härligt, men även för det är grymt bra träning som är skonsam för hästens kropp och jag råkar ha en sjöhäst, ja, Sagaro ääälskar att simma! Så ska faktiskt försöka lägga in simmning 1 gång i veckan i sommar för Sagaros del, sliter inte på honom och snällt mot hans kropp och skönt för hans gamla opererade knän! Lite roligt att ha simning på schemat ;) Annorlunda med en alltför underskattad grej! Men ja, vi ska inte steka i sjön hela sommaren, i sommar kommer vi nöta och nöta i dressyren! Och ska faktiskt lägga lite fokus på hoppning, Sagaro har ju hinderskräck mer eller mindre, så någon hopphäst kommer det aldrig bli av honom, men för varje gång han kommer över ett hinder växer hans självförtroende och jag vill kunna använda mig med mer bommar och hinder i hans träning. Ja, lite av det som vi har som mål, sen kan ju allt hända. Men detta kommer att bli bra, tvivlar som sagt aldrig på honom för han kommer bli bland dom bästa ridtravarna som klapprat runt på denna planet, det ska vi allt visa er :) Men det är Sagaro som bestämmer hur lång tid allt kommer ta i slutändan! Kunskap och tålamod gäller när man omskolar travhästen och att ge dom tid, många som verkar glömma det!
 För Nowas del har jag inte så mycket planer, hon har ju gått sporadiskt i vinter för hon är oskodd så varit för halt för henne, sen är hon inne i en trotsperiod så då går dom mesta pass åt till att bara få henne att gå framåt. Men när snön och isen är borta kommer hon börja köras igen, och helstängt huvudlag ska införskaffas då hon är så tittig ute själv, och jag vet även en tjej som mer än gärna kommer o rider henne lite då och då ;) Vilket är toppen, hon behöver aktiveras! Så lill-damen går inte att ha alltför mycket krav på nu, vi får ta dagarna som dom kommer helt enkelt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar